198 KLOR... 2015-05-11

- Jag vill ha rosa, det har jag inte provat någon gång! deklarerade Buller bestämt.
- Du har ju inte provat någonting någon gång, det rosa skulle bli din allra första färg, grymtade Bang trött.
- Precis! Jag har inte provat rosa, det sa du ju själv alldeles nyss, så nu är det dags. Hoppas matte fattar...Buller kände sig plötsligt lite orolig, matte var rar på många sätt men hon verkade fatta lite trögt emellanåt.
- Bang?
- Ja?
- Hur ska jag få matte att fatta? 
- ..?... Du får väl peta på hennes rosa naglar så kanske hon fattar. Människan verkar ju inte vara riktigt skapt vad gäller språkförståelsen arter emellan så du måste nog vara övertydlig, rådde Bang eftertänksamt.
- Åh ja hoppas verkligen att polletten trillar ner hos kärringen, rosa klor är ju senaste ballaste nytt i kvarteret! kvittrade Buller upphetsat.
- Är det? Har inte sett en enda med rosa klor? Vad menar du?
- N men när de ser mig så kommer de att vilja ha det allihop! Kanske till och med alla små underbara valparna! Vi MÅSTE få matte att begripa!
- Valparna också? Nä det orkar i alla fall inte jag hjälpa till med - stackars matte om hon måste klippa och måla alla klor! Alla har många klor och så är det många valpar.. och du och jag.. det blir.. 198 klor! Bang tappade andan efter denna långa uträkning, jösses så många det blev!
- Oj, sa Buller lite snopet. Ja ja då räcker det väl med mina klor då. Jag klär i rosa, du såg väl hur jag liksom lyste upp hela rummet i påskas med alla fjädrarna bakom mig? Du såg väl va?
- Jadå jag såg, muttrade Bang. - Jag är också snygg i olika färger faktiskt. Jättesnygg. Jag har flera snygga toppar - en blå, en röd, en vit och en svart som jag har när jag tävlar. Åsså har jag ju vunnit två vit-orangea täcken som klubbmästarinna bara för att jag är så snabb förstår du. Det har inte du ännu.
Bang talade dock för sig själv, Buller hade för länge sen sprungit iväg för att hitta matte med de rosa naglarna..
 
 
 

KNAK-VÄXANDET... 2015-05-09

 
- Hur stora blir dom egentligen? undrade Buller. Hon tittade ner i valpkorgen med funderande blick, nio växande valpar plirade tillbaka.
- Väldigt stora. Lika stora som sin ståtliga pappa Bellman - min fästman! svarade Bang med viktighetsminen på. "Han är väääldigt tjusig min kille! fortsatte hon malligt. Sen tänkte hon efter lite - skulle verkligen alla valparna bli så stora? Skulle de bo kvar här då? Blev det inte lite väl trångt kring matskålen i så fall?
- Jaja du bara tjatar om din snygga kille men var är han då? Ska inte papporna vara lika närvarande som vi mammor? undrade Buller.
- VI mammor? VI? Det är väl ändå bara jag som är mamma? Du är någon sorts extramorsa bara.. Bang gnisslade tänderna, så fräckt av Buller att säga så!
- Men...men.. jag vill ju bara... Buller kände en väldig tyngd i hjärtat. Hon ville så oändligt gärna vara mamma till dessa små fina knak-växande valpar. De satt tysta en stund medan de tittade på valparna som nu kissade flitigt överallt på tidningarna. Bang började ångra att hon tagit i så väldigt.
- Det är klart att du har ju varit till lite nytta också, sa hon till slut.
- Tack. Jag kan fortsätta att tvätta dom varje dag. Flera gånger om dagen till och med om du vill! Buller höll andan och hoppades att Bang skulle gilla tanken.
- Mmmm... Okej då! Du tvättar dom, leker med dom, håller vakt och puttar ut katten, deklarerade Bang.
- Oj... Vad ska du göra då? frågade Buller
- Jag ger dom mat. det är viktigt, annars kan de inte fortsätta med knak-växandet! bestämde Bang
-Jaja ska jag börja nu på en gång? De verkar busiga och smutsiga... nej förresten inte smutsiga för jag har redan tvättat dem flera gånger idag. KOM ALLA VALPAR SÅ SKA VI LEEEEKAAAA! tjoade Buller. Bang suckade nöjt och gick till en annan korg för att sova en stund.
Extramorsan Buller...
Mamma och son njuter...
Åsså avslutar vi med en busbild och en länk till valparnas stamtavla... http://thewhippetarchives.net/testmating.php?dam=87051&sire=188587
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

systrarnabullerochbang.blogg.se

Mina hundars betraktelser och funderingar över livet.

RSS 2.0